El Col·legi de Metges de Girona rebutja la intenció del conseller de Salut, Boi Ruiz, que els professionals sanitaris treballin més per reduir el dèficit econòmic d'aquest sector. La junta del Col·legi gironí ha replicat al conseller que "no es pot tenir una sanitat amb la mateixa qualitat que l'actual, reduint-ne un 10% del pressupost i acte seguit demanar que els metges treballin més hores".

El col·legi recorda que els últims anys s'ha reduït la contractació de personal, el seu sou ha patit retallades i no es cobreixen totes les baixes; alhora que es mostra diposat a col·laborar per sortir de la crisi. Ara bé, el Col·legi de Metges de Girona considera que el conseller crea confusió donant a entendre que "els metges treballen poc pel que cobren", fet pel qual se senten agreujats.

D'altra banda, el Departament de Salut ahir va emetre un comunicat destacant que la Tresoreria General de la Seguretat Social és propietària de la meitat dels terrenys on es projecta construir el nou hospital Josep Trueta, pressupostat en 243 milions i finançat per la Generalitat; de manera que gran part de l'edifici seria patrimoni de la Tresoreria. La Conselleria va dir que aquest factor es tindrà en compte "per prendre la decisió final de la ubicació del nou edifici de l'hospital Trueta".

Després d'anunciar el bloqueig de la construcció del nou Trueta, Salut va assenyalar que el projecte situa un 50,63% del futur edifici en terrenys de la Tresoreria General de la Seguretat Social. També va recordar que l'hospital actual, construït el 1956, està aixecat totalment en terrenys de la Tresoreria, que en té l'ús cedit a la Generalitat -com es faria amb el nou?-.