Veïns de la urbanització Sant Grau de Tossa de Mar denuncien que no tenen subministrament d'aigua potable des del mes de desembre i demanen al consistori alguna solució. L'Ajuntament, per la seva part, assegura que es tracta d'un problema elèctric derivat d'un robatori que es va produir en un transformador de la zona.

Cal recordar que l'Ajuntament de Tossa va comprar la urbanització a Ibercaja i en aquell moment va detectar que l'aigua que arribava a les cases s'extreia d'una bassa no potable i va decidir tallar-ne el subministrament. Això es va produir cap al mes de març de l'any passat. En aquell moment, però, Sorea es va comprometre a fer una inversió i potabilitzar l'aigua i fer-la arribar fins a les cases. I de fet, així s'ha estat fent des de llavors, però a partir del desembre els veïns ja no tenen aquest subministrament.

A la urbanització hi ha una vintena de propietaris, tot i que la gran majoria no són residents del municipi i, per tant, ara mateix no estan patint aquests fets, tot i que temen que s'allargui fins a Setmana Santa. Hi ha un dels veïns, però, que sí que viu a la urbanització i que està fent-se portar aigua amb camions cisterna cada setmana. Aquest servei té un cost d'uns 500 euros per camió, segons el veí, i per aquest motiu demana a l'Ajuntament una solució. En aquest sentit, com a mesura d'emergència, els veïns proposen que s'ompli un dipòsit que hi ha a la urbanització i que podria abastir-la durant un temps.

Des de l'Ajuntament asseguren que en aquesta ocasió el tall s'ha produït per un important robatori que hi va haver fa uns mesos. "El sistema necessita electricitat per funcionar i ara no va perquè des de fa uns mesos han robat tot un tranformador d'Endesa", va afirmar la regidora de Serveis, Maria Teresa Moré. Segons va explicar la regidora, l'empresa ja està treballant per reparar tots els danys. Tot i això, Moré creu que el problema no estarà solucionat totalment fins a principis del mes d'abril.

Per altra banda, Moré va recordar que aquests veïns obtenen el subministrament de manera gratuïta, ja que no tenen comptadors ni cap mena de contracte de servei i que aquesta situació no es pot perllongar. "Aquests veïns no tenen ni contracte d'aigua ni comptadors. El que no podem fer és continuar tractant l'aigua i enviant-la sense que paguin res", va afirmar. "L'aigua d'aquesta urbanització l'han de pagar tots els veïns de Tossa?", va preguntar la regidora.

Segons Moré, hi va haver una ?reunió, a la qual no va assistir cap veí, per advertir-los que havien de sol·licitar el servei a Sorea. Alguns ja han fet el pas. En els darrers dies dos veïns han sol·licitat i pagat el dret de connexió per legalitzar la seva situació. La resta, però, encara no ha fet cap pas. "Si ells no mouen fitxa, difílment arribaran a tenir ?aigua potable", va concloure Moré.