Fer front comú per aconseguir que les principals obres que afecten el poble de Sils s'acabin fent. Aquest és l'objectiu del cap de llista d'ICV, Albert Miralles, que ha sol·licitat als portaveus de la resta de partits del municipi una reunió per parlar sobre els projectes. En concret, es tracta de la N-II, la millora de l'estació de Sils, la construcció d'una rotonda a Vallcanera i una altra a les Mallorquines.

Seguint l'exemple de diversos alcaldes de la Selva amb la N-II, Miralles proposa a tots els grups engegar mobilitzacions i esmorzars per reivindicar les obres. "Proposem que en tots aquests tres casos apliquem a Sils la mateixa recepta que els alcaldes de la Selva a la N-II", afirma en un comunicat. "Anem junts a exigir solucions i si cal junts a pressionar amb mobilitzacions populars per aconseguir més seguretat i millores per l'estació i les rotondes de Vallcanera i les Mallorquines", exigeix Miralles.

A banda del desdoblament de la N-II, ICV vol que es pressioni per aconseguir millores a l'estació de tren de Sils. Concretament, reclama el soterrament del pas de vianants. "És imprescindible la pressió i la mobilització per més seguretat i perquè les obres de soterrament del pas de vianants comencin al més aviat possible", reclama ICV. L'altra obra és la rotonda de Vallcanera. Creuen que l'accés a la urbanització és perillós i, per això, defensen la construcció d'una rotonda. Pel que fa a la de les Mallorquines, ICV no creu l'alcalde que afirma que l'obra està a tocar i per això afirmen que "cal apretar", perquè "no s'escapi".

Segons Miralles, la trobada havia de ser el passat dijous, però tots els grups no es van posar d'acord. Els grups de CiU i AMS van donar suport a la trobada i només faltava el sí del grup de l'alcalde IdS-PM, que va demanar més temps per pensar sobre la proposta. Finalment, es va postposar i l'alcalde Martí Nogué ha proposat parlar sobre la qüestió durant la comissió informativa del ple del proper dimarts. Miralles, però, ja ha anunciat que no hi podrà assistir.

Per la seva part, però, Nogué va destacar que la reunió només és "publicitat electoral per sortir a la foto", perquè els projectes "ja estan encarats". Segons Nogué, per les millores de l'estació només cal signar i executar el conveni amb Adif que està enllestit. La reclamació sobre la rotonda de Vallcanera també la troba innecessària, ja que segons explica es va solucionar d'una altra manera: "El projecte ja està fet sense cap rotonda. Es va proposar, però finalment van escollir una altra solució que no preveu la rotonda". Finalment, sobre Mallorquines, Nogué assegura que només està pendent del pressupost.