L'Oficina Antifrau ha posat els seus ulls sobre l'adjudicació de 14 obres concretes de l'Ajuntament de Girona. El consistori gironí va confirmar ahir que l'OAC els va sol·licitar fa uns mesos els expedients de contractació d'aquestes obres dutes a terme entre els anys 2009 i 2010 per part d'algunes de les empreses que estan sent investigades pel jutjat. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), va explicar que la secretaria del consistori es va limitar a lliurar els expedients sol·licitats i que desconeixien quina era la seva finalitat. La investigació d'Antifrau coincideix amb la que dirigeix el jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona sobre una trama d'adjudicacions irregulars d'obres en carreteres.

L'Oficina Antifrau de Catalunya

investiga diverses adjudicacions de l'Ajuntament i la Diputació de Girona a empreses suposadament vinculades a la trama de concessions irregulars que ha comportat la detenció de l'alt càrrec de GISA Jordi Vergé.

Segons que van informar ahir les dues administracions, tant la Diputació com el consistori gironí van remetre a final de l'any passat a l'Oficina Antifrau la documentació que aquesta li va sol·licitar en el marc d'una investigació sobre un presumpte tracte a favor a un determinat grup d'empreses de la província en l'adjudicació d'obres en carreteres.

Coincidència judicial

La investigació d'Antifrau coincideix amb la que dirigeix el jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona sobre una trama d'adjudicacions irregulars d'obres en carreteres, per la qual ha estat detingut el gerent d'Obres de Carreteres a Girona de l'empresa pública GISA Jordi Vergé.

La investigació se centra en un grup d'empreses de la demarcació de Girona que haurien muntat una mena de càrtel per repartir-se les adjudicacions d'obra pública a Girona, pactant els preus corresponents. Per la seva presumpta relació amb aquesta trama van ser detinguts la setmana passada Vergé i el directiu d'una empresa de construcció Juan Mozo, als quals el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs acusats dels delictes de suborn i alteració de concursos i subhastes públiques.

L'Oficina Antifrau també ha demanat informació sobre adjudicacions de carreteres relacionades amb GISA, sobretot en la demarcació de Girona i entre el 2007 i el 2009.