El fiscal no troba indicis delictius i demana l'absolució per a Jaume Francesc Mayorga Xirgu i Tomás Sánchez Sánchez, acusats per les empreses on treballaven ?-Trigon i Planella Bonet- dels delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental.

En la querella presentada, les mercantils acusen Mayorga i ?Sánchez d'aprofitar les tasques de direcció per aconseguir el control de les societats amb l'objectiu d'obtenir beneficis il·lícits a càrrec del patrimoni empresarial. El ministeri públic, en canvi, difereix sustancialment d'aquesta acusació per l'absència de proves i pel fet que les despeses efectuades pels imputats amb les targetes de les empreses representaven un pagament amb "espècies" acordat pels propietaris.

La denúncia per falsedat documental es va interposar després que la família Planellas Bonet accedís a la informació emmagatzemada a les oficines de Blanes, que van quedar inundades fruit d'una important tempesta l'any 2001. Segons aquesta documentació, els denunciants van determinar que un dels seus empleats havia enviat un fax firmat per l'administrador sense que aparegués el nom enlloc per realitzar una sol·licitud d'adopció internacional. El fiscal veu factible que l'empresa hagués donat el seu beneplàcit en aquest assumpte perquè l'única funció dels documents era acreditar la percepció d'un salari per part del candidat a l'adopció.

En relació a l'apropiació indeguda, la querella posa de manifest que els imputats haurien realitzat despeses particulars utilitzant dues targetes de crèdit de les empreses sense reflexar-ho en els llibres de comptabilitat. A preguntes del fiscal, Mayorga va reconèixer haver comprat mobles i altres elements particulars per obtenir un major benefici fiscal però sempre amb el "coneixement i consentiment" del seu cap ja que en ocasions reintegrava els diners i en altres ho evitava per representar despeses que quedaven descomptades del seu salari no declarat. Aquesta afirmació queda sustentada després que el Jutjat Social número 2 de Girona reconegués que l'empresa hauria d'haver pagat un sou més alt a Mayorga en relació amb el càrrec que ocupava i, per tant, es dóna cobertura a la idea del pagament amb "espècies".