L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu i CiU) considera que és "molt greu que es dubti d'un tècnic de la institució" respecte de la picabaralla dialèctica que el secretari municipal, Carles Ros, va mantenir en el darrer ple amb el regidor del PSC, ?Juanjo García. Les intervencions de Ros van ser censurades també per Iniciativa i Esquerra, malgrat que Ros va defensar que no havia manifestat cap opinió, sinó que havia posat sobre la taula uns fets: "La meva opinió és opinió, no política. No interpreto res".

Com ja va informar aquest diari, quan es debatia la denúncia del PSC (i també de la representació unitària dels treballadors municipals) per la puja presumptament "encoberta" del sou de dues treballadores municipals, el secretari va intervenir exposant que del que ara es queixaven els socialistes ja s'havia fet quan estaven al govern i, aleshores, ningú havia dit res. A més, Ros va retreure al PSC que s'havia "maltractat dues treballadores". Els informes tècnics avalen l'increment. García, que fou el regidor de Recursos Humans en l'etapa referida pel secretari, va acusar-lo de mentir.

L'alcalde accidental, Miquel Lobato, va manifestar ahir que el govern es manté en una posició "neutral" i que "no defensem el secretari, sinó que defensem la institució". Lobato, que no va entrar a valorar la carta que el secretari, va enviar divendres (l'endemà del ple) a tots els treballadors, va lamentar que el PSC posi en dubte un tècnic de l'Ajuntament i va afegir que "el regidor (Juanjo García) es va equivocar moltíssim, no sé perquè, però deu tenir motius amagats per generar aquesta discussió". En aquest sentit també va opinar que els socialistes tenen "interessos polítics" per generar aquesta crispació.

La denúncia del PSC i representants dels treballadors era que s'hauria apujat el complement específic sense justificació i que no s'havia consultat amb el comitè ni la junta de personal (després va argumentar que no s'apujava el complement específic, sinó que era una prolongació de jornada). No obstant això, el secretari sosté -cosa negada pel PSC- que entre el 2007 i el 2009 hi va haver modificacions del complement específic sense que hi hagués cap tipus de negociació col·lectiva. Entre d'altres, exposa en la carta adreçada als treballadors que el 2009 es van introduir canvis de complement a alguns membres de la brigada i la policia local sense cap negociació ni consulta al secretari.