ICV-EUiA de Blanes, a través del grup parlamentari de la seva formació al Parlament, ha presentat una Proposta de Resolució on s'insta el Govern de la Generalitat a redactar el projecte de construcció de l'escola Sa Forcanera de Blanes "amb la màxima urgència" i acabar amb la situació de barracons dels seus alumnes. Els ecosocialistes titllen el projecte de "clara necessitat", ja que la situació en mòduls prefabricats ja fa més de sis anys que dura.

Cal recordar que fa pocs dies en el context de les retallades del nou Govern de la Generalitat, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar que es tirarien endavant tots aquells projectes d'escola la fase de construcció dels quals estigués adjudicada. Però no aquells que estiguessin en fase d'estudi, com és el cas de Sa Forcanera. El projecte de l'escola de Blanes, però, havia estat una llarga reivindicació per part de pares i partits de la localitat.

"Sa Forcanera ja fa temps que està lluitant perquè la construcció de la nova escola sigui una realitat. Tant la mobilització de pares i professors com de la nostra formació va aconseguir que s'impulsés el projecte", va destacar el diputat d'ICV, Joan Boada, ja que el mes de novembre el Departament d'Educació va encarregar a GISA el projecte de l'escola. "Amb l'arribada de CiU i les retallades, però, s'ha aturat i, per això, hem decidit impulsar aquesta resolució per aconseguir que es reprengui el projecte tan necessari", va afegir. De fet, en un comunicat la formació destaca que "l'escola Sa Forcanera no és un capritx, és una clara necessitat".

Així, doncs, per tots els motius, ICV demana en la resolució que el Parlament de Catalunya insti "el Govern a redactar, amb la màxima urgència, el projecte de construcció del CEiP Sa Forcanera de Blanes i la immediata execusió de les obres d'aquest centre que des de fa sis anys té els seus 440 alumnes en barracons".

El grup d'ICV recorda, a més, els esforços que s'han anat fent. En aquest sentit, destaca que l'escola s'ha de construir en un solar que forma part del Pla Parcial Costa Brava i que l'Ajuntament ha invertit uns 600.000 euros en condicionar el terreny ja que ha hagut de retirar gran quantitat de terres per poder-lo cedir a la Generalitat.

Boada va criticar les retallades del Govern de CiU perquè creu que van més enllà de la crisi: "Estem defensant que no es tracta d'una qüestió de crisi econòmica, que existeix, sinó que és una clara aposta de la dreta per un canvi de model que retalla drets socials i privatiza serveis. I al llarg d'aquests anys ja s'anirà veient".