El regidor d'ERC de Roses, Marc Danés, va abandonar la militància ahir i dimitirà de tots els seus càrrecs, tant de conseller comarcal com de regidor a l'Ajuntament, a banda de les diferents representacions que ostentava dins el partit. El desencadenant ha estat la decisió que ERC desaparegui a les properes eleccions i només estigui representat amb la marca blanca donant suport a la nova formació Gent del Poble. A Llançà, la decisió de no respectar el candidat, Josep Ortiz, escollit per l'assemblea local també ha comportat que aquest hagi decidit abandonar el Consell Comarcal.

"Amb la benevolença de la secció local, comarcal i provincial, s'ha permès que ERC desaparegués i que s'integrés a Gent del Poble, i entenc que el Consell Nacional també ho aprova", critica Marc Danés, que ha explicat que hi ha altres militants que no estan d'acord amb aquesta decisió. La setmana passada es va formalitzar aquesta decisió amb la votació a l'assemblea local. Danés considera que l'assemblea va rebre pressions per prendre aquesta decisió. Danés deixa clar que en els darrers quatre anys s'ha sentit molt sol, ja que "no s'està cuidant la gent que té als municipis". El regidor va rebre pressions, per exemple, per pactar amb el govern i també per aprovar el POUM. Gent del Poble ha ofert al regidor formar part de la llista, però ho ha refusat.

Marc Danés milita des dels 16 anys, ara en fa 17. Durant aquest temps ha estat en l'àmbit local secretari d'organtizació i secretari de finances. En l'àmbit comarcal, durant la presència de Rafa Martín va ser secretari d'organització i finances i, per tant, assegura que "la meva implicació ha estat absoluta". Des del 2005 és regidor a Roses substituint Ramon Pujol, i el 2007 va ser el candidat.

Per "coherència" diu que deixa la militància, al proper ple del Consell Comarcal el seu lloc a aquest òrgan, i després deixarà l'Ajuntament de Roses. La militància la va abandonar ahir. Danés dóna un toc d'alerta a ERC perquè considera que si les persones que com ell o Miquel Solé de Figueres, que han nascut com a polítics a ERC, estan deixant la formació "és que alguna cosa passa". El partit tindrà més renúncies perquè a Llançà Josep Ortiz ha decidit deixar el Consell. Fa un temps ja havia deixat la militància. En el seu cas, critica durament que no s'hagi respectat la seva candidatura escollida per l'assemblea i s'hagi imposat Guillem Cusí.