Malgrat el seu anunci de reduir 18 rutes de l'aeroport de Girona davant la negativa de la Generalitat a l'hora de signar el preacord per a les seves subvencions, Ryaniar va anunciar ahir que durant la temporada d'estiu obrirà una nova ruta entre Girona i la ciutat sueca de Karlstad, situada a la Lapònia sueca. Concretament, la ruta funcionarà a partir del 28 de març i fins al 28 d'octubre, i tindrà una freqüència de dos vols d'anada i tornada cada setmana: els dilluns i els divendres.

La responsable de turisme de Suècia, Sofie Flensburg, ha explicat que aquesta és la primera vegada que hi ha un vol directe a la Lapònia sueca, per la qual cosa va confiar que «la gent aprofiti aquesta oportunitat per descobrir una regió tan espectacular».

Karlstad

es troba situada al nord del llac Vänern, i és la capital de la província de Värmland. Té al voltant de 78.000 habitants i és la 18a localitat més poblada del país. La ciutat ha estat un important centre comercial des de l'època dels víkings, de manera que actualment compta amb importants carrers plens de botigues i centres comercials. A més, també es promociona com una ciutat respectuosa amb la natura, de manera que compta amb carrers plens d'arbres, parcs i la possibilitat de practicar-hi activitats relacionades amb la natura.

A nivell cultural, té fama d'estar relacionada amb el món de la poesia (hi va viure Gustaf Fröding), mentre que a nivell meteorològic té fama de ser molt assolellada. Situada justament al delta format pel riu Klara abans de desembocar al llac Vänern, a nivell turístic és coneguda com «la ciutat del delta».

Es tracta d'una destinació ideal per als amants de l'aventura. Alguns quilòmetres al nord de la ciutat es poden trobar salvatges paisatges i molts espais per practicar esports d'aventura, com per exemple caiac, canoa o ràfting. A més, també es poden dur a terme viatges de pesca, excursions i gaudir de les instal·lacions dels esports d'hivern. Tot plegat, es pot gaudir en un radi de dues hores de viatge al voltant de la ciutat, Karlstad.

Aquesta és la segona ruta que Ryanair anuncia des de Girona després de la supressió de 18 recorreguts. L'altra destinació nova és Vílnius (Lituània).