Sabotegen el principal dipòsit d'abastiment d'aigua del veïnat del Coll de Susqueda i l'Ajuntament es veu obligat a prohibir l'ús de boca per evitar una possible intoxicació. Els fets van passar el 17 de gener, quan des de l'Ajuntament es van adonar que algun individu havia trencat els cadenats que tanquen la tapa del dipòsit de l'aigua. En no saber si s'havia pogut llançar algun tipus de producte dins de l'aigua, el consistori va decidir prohibir immediatament, a través d'un comunicat al web municipal, el seu ús de boca «com a mesura preventiva».

«Van trencar els cadenats de la tapa del dipòsit municipal d'aigua i com a mesura preventiva vam decidir prohibir-ne el consum. No sabíem que havien pogut fer», va explicar l'alcalde de Susqueda, Joan Mercader. Un cop prohibit l'ús de l'aigua, el consistori va encarregar l'anàlisi del líquid per si s'havia llançat alguna substància tòxica. Cal tenir en compte que la intoxicació de la població amb aquest sistema és de gran facilitat, ja que l'aigua del dipòsit es distribueix ràpidament a totes les cases.

Així, el 31 de gener, gairebé 15 dies després del sabotatge, l'Ajuntament va anunciar «a tots els veïns del veïnat del Coll que els resultats analítics obtinguts de l'aigua del dipòsit principal la qualifiquen d'apta per al consum humà».

Mercader va destacar el cost econòmic que aquest sabotatge ha tingut per al municipi. «Tot això comporta unes despeses econòmiques per al poble. La persona que ho va fer ja devia saber el que estava fent», va recordar Mercader.

«No va passar res i ja està solucionat, però en el primer moment no podíem deixar que els veïns beguessin aquella aigua», va concloure l'alcalde, que va recordar que no s'ha trobat la persona que va dur a terme el sabotatge.