El Jutjat número 2 de Girona ha dictat sentència absolutòria per Jesús Hugas Herráiz, el jove de Palafrugell acusat de difondre els codis per visionar de forma gratuïta i fraudulenta el Canal Satèl·lit Digital. La magistrada ha pres en consideració els arguments exhibits per la defensa, exercida pel lletrat Manel Mir, així com la informació apareguda a la pàgina web del noi. L'exculpat s'enfrontava a una pena de presó de tres anys i el pagament de gairebé 100.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El canal privat va denunciar Hugas l'any 2007 perquè en els seus webs disposava d'enllaços a altres pàgines on s'oferien les claus que permetien descodificar el senyal de televisió. La jutge, però, ha donat veracitat a la declaració del jove, qui va argumentar en la seva defensa la impossibilitat que tenia per controlar els continguts que publicaven altres usuaris en webs que no eren les seves però que hi estaven vinculades a través d'un enllaç. En aquest sentit, la sentència recull com les pàgines no contenien les claus sinó que, en tot cas, actuaven com a intermediari sense que això pogués traduir-se en una imputació del seu propietari per un suposat delicte de revelació de secrets professionals que se li volia imputar.

A més, les seves pàgines, que van rebre un total de 113.157 visites, disposaven d'una advertència prohibint expressament la publicació de "claus pel visionat il·legal de plataformes visuals".

Durant la celebració del judici, el lletrat Manel Mir va exhibir un document en el qual s'apreciava com a través del mateix fòrum virtual de Canal+ es podien obtenir les claus per piratejar el senyal de televisió. Prova aquesta que donava una pàtina de credibilitat al jove quant a la impossibilitat de controlar les publicacions d'altres usuaris.