L'Ajuntament de Campdevànol assumirà el cost del projecte d'enderroc de dos pisos de la finca número 7 del carrer Damià de la Farga. La causa, segons exposa el Ripollès.Info, és que la llicència d'obres va permetre que el constructor elevés els habitatges per sobre de l'alçada permesa. L'edifici en qüestió es va construir a finals dels anys vuitanta. Un cop l'immoble va ser construït, un veí va denunciar la irregularitat.

Aquest fet va iniciar un llarg procés judicial. El 1995, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar l'enderroc dels habitatges. Això no obstant, el propietari va recórrer la sentència. A finals del 2010, el Tribunal Suprem Espanyol va ratificar la sentència. Va puntualitzar que ja no hi havia possibilitat de més recursos i va ordenar l'enderroc immediat dels habitatges.

L'Ajuntament va iniciar el procés de l'enderroc, però es va trobar que la part a ensorrar formava part d'un conjunt de tres cases construïdes alhora. "Una aguanta l'altra", va precisar, ahir l'alcaldessa Núria López. Així, l'Ajuntament va incomplir la sentència i va arribar una primera multa de 300 euros a nom de l'alcaldessa, la qual va haver de pagar la sanció.

Ara l'enderroc ja està adjudicat i, segons López, començarà la setmana vinent. Va precisar que la feina durarà uns mesos per no causar danys estructurals. Va indicar que els habitatges afectats estan deshabitats i inacabats.