El jutge que investiga el delicte de falsetat documental presumptament comès per l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina (CiU), i la secretària municipal Anna Maria Serra ha denegat l'arxivament de la causa sol·licitada pels imputats. Per tant, el batlle i la funcionària hauran de seure a la banqueta d'un jutjat penal per respondre per les presumptes falsetats que el fiscal ha detectat en la tramitació de la documentació per a obtenir uns ajuts de la Generalitat per a construir un nou edifici consistorial. Un edifici que, en un procés judicial paral·lel, ha estat declarat il·legal per les nombroses irregularitats urbanístiques que presenta.

El jutjat número dos d'instrucció d'Olot, que investiga l'afer, va dictar ahir un auto per continuar amb la tramitació de les diligències prèvies del cas, que va iniciar-se amb la denúncia davant la fiscalia del propietari dels terrenys que calia expropiar per a fer el nou ajuntament. El fiscal ha considerat que des del consistori es va falsejar la realitat dels tràmits ja que, en sol·licitar la subvenció, l'ajuntament va comunicar a la Generalitat que els terrenys ja eren de titularitat municipal quan l'expropiació estava encara en tràmit, i de fet el propietari havia interposat un contenciós perquè no estava conforme amb el procés d'expropiació. En breu, el sumari serà traslladat a un jutjat penal per a què es celebri la vista. L'advocat del propietari denunciant, Jacint Planas, va explicar que ja s'han personat com acusació particular i va recordar que l'alcalde i la funcionària "s'enfronten a la possibilitat d'anys d'inhabilitació per a exercir un càrrec públic".

L'alcalde de Castellfollit va ?reiterar ahir la seva innocència, així com la de la secretària municipal. "Es tracta d'una interpretació: la Generalitat mai va demanar que tinguéssim la titularitat dels terrenys, sinó que se'n garantís la disponibiltiat. I els terrenys eren disponibles", va considerar Coromina, que "ara més que mai" està disposat a presentar-se a les eleccions municipals del proper mes de maig per intentar revalidar una alcaldia que CiU ostenta des de fa una colla d'anys i on els convergents governen amb una majoria aclaparadora.