"L'Escola Sa Forcanera de Blanes la va desprioritzar l'anterior Govern i no l'actual de CiU", va afirmar ahir el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Albert Bayot, responent a les acusacions fetes per ICV-EUiA el passat dilluns en roda de premsa, quan va anunciar que ha presentat una resolució al Parlament perquè l'obra no s'aturi. Bayot va destacar que les afirmacions dels ecologistes són falses, perquè l'actual Govern no és qui ha "paralitzat" l'obra, sinó l'anterior quan la va "desprioritzar" i que ells s'han trobat una situació econòmica difícil que no permet emprendre el projecte ara.

"El mes de novembre en la darrera Junta el Govern anterior va desprioritzar aquesta obra en detriment d'altres escoles que va creure més prioritàries", va explicar Bayot que va subratllar que, per tant, l'actual executiu "no és qui ha paralitzat" la construcció de l'escola. "Nosaltres no hem intervingut en cap cas en aquesta obra. No hem tingut temps", va afegir.

El director territorial d'Ensenyament va destacar, a més, que l'obra està "marcada com una prioritat" pel nou Govern i que es tirarà endavant en el moment que les finances de la Generalitat ho permetin. "Nosaltres tenim claríssim que aquesta obra és una prioritat i en el moment que la situació econòmica ho permeti la farem", va assenyalar Bayot.