El jutge ha enviat a la presó quatre dels set individus que van ser detinguts la setmana passada per la Guàrdia Civil, acusats de formar part d'una organització internacional de tràfic de drogues que actuava bàsicament a la població fronterera de La Jonquera.

A final de l'any passat, els agents van descobrir que una xarxa dedicada al tràfic de drogues estava operant a La Jonquera i van iniciar una investigació que els va permetre comprovar que ciutadans de nacionalitat gala es desplaçaven fins a aquesta localitat a la frontera amb França amb la finalitat de proveir-se de substàncies estupefaents.

Els integrants de l'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) van muntar diversos dispositius de vigilància per determinar l'origen de l'aprovisionament de les substàncies i van determinar que la droga podria estar sent transportada des d'un país europeu fins a Espanya, concretament des d'Holanda o Bèlgica.

A final del mes passat els investigadors van sospitar que s'estava preparant una important transacció entre membres de l'organització, de manera que es van disposar diversos dispositius per poder localitzar aquestes persones.

L'operatiu va donar el seu fruit quan es va localitzar a la ciutat de Figueres dues persones que circulaven en una furgoneta amb matrícula belga, que van contactar amb membres de l'organització de narcotràfic a Espanya.

En aquell moment, els agents van intervenir i van confiscar vuit quilograms d'heroïna que anaven amagats en el vehicle en pots de detergent perfectament tancats i camuflats.

Davant aquesta troballa, es va detenir S.M., de 24 anys i nacionalitat belga; A.I., de 26 anys i mateix origen; I.B. tunisià de 31 anys i A.N., marroquí de 68 anys.

Al mateix temps, es van registrar tres domicilis de La Jonquera, on es va detenir dues persones vinculades directament amb l'organització: H.B., de 31 anys i nacionalitat marroquina, i M.H., tunisià de 36 anys.

Posteriorment es va procedir a la detenció del ciutadà espanyol J.L.M.A., de 45 anys i presumpte col·laborador d'H.B i M.H.

Dels set detinguts, sis homes i una dona, a un d'ells se li va deixar sense efecte la detenció i els altres han passat davant el Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres, que ha decretat llibertat amb càrrecs per a dos d'ells.

S'ha ordenat la presó per als altres quatre, encara que en règim de llibertat si paguen una fiança de cinc-cents euros dos d'ells i de 10.000 euros els dos restants.