La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha admès a tràmit la denúncia del PSC de Fogars de la Selva sobre unes presumptes irregularitats en els comptes del consistori durant aquest últim mandat.

El grup socialista, a l'oposició a l'Ajuntament i que està format per les regidores Violeta Peláez i Montserrat Jiménez, va entrar el 19 de gener d'aquest any una sèrie de documentació a la Sindicatura on s'assegura que hi ha diverses irregularitats en els comptes de l'Ajuntament i que tant l'alcalde independent Josep Vilà com la segona tinenta d'alcalde Alicia Vilà -la seva filla- podrien haver incorregut en una presumpta incompatiblitat amb la seva condició de membres electes, assegura el PSC en un comunicat.

Pel que fa a les irregularitats denunciades, els casos «més greus» hi hauria el presumpte cobrament a títol personal, diu el PSC, d'un lloguer a la llar d'infants i al dispensari, uns serveis que es troben ubicats, asseguren els socialistes en uns terrenys de l'alcalde. I a més, denuncien que el propi alcalde hauria omès al departament d'Ensenyament, que n'era l'amo.

Per altra banda, el PSC denuncia que durant els últims quatre anys, el consistori hauria assumit «el pagament com a mínim de més de 18.000 euros en despeses facturades al supermercat» de la filla del batlle. Tots aquests fets, pels assessors jurídics consultats pel PSC de Fogars, serien incompatibles amb la condició de regidor. A banda, les regidores denuncien que l'equip de govern els ha «negat l'accés a aquestes factures i d'altra documentació».

Finalment, la Sindicatura de Comptes també estudiarà la contractació a temps parcial d'una agutzil que cobraria retribucions per hora extra a 9 euros i que segons el PSC, mai s'haurien justificat. I a banda, el grup municipal diu que la mateixa dona s'encarrega de portar la gent de la tercera edat al Centre de Serveis en el vehicle destinat a repartir el correu i per tant, no destinat a aquest ús.