Una onada de vandalisme inexplicat assota Figueres i preocupa les forces de seguretat. El vespre de dimarts, uns brètols van recórrer tota la ciutat, des del barri de l'Oliver Gran fins als Cendrassos, passant pel centre, calant foc a contenidors. En van incendiar deu, nou dels quals van cremar totalment tot i els esforços dels Bombers de la Generalitat, que van recórrer la ciutat des de tres quarts de deu del vespre fins passades les onze de la nit rere la petja dels piròmans. Ahir no s'havia detingut ningú per aquests fets i tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana busquen el cotxe en què circulaven els brètols.

Aquesta cadena vandàlica se suma a l'incendi d'almenys dos cotxes que va tenir lloc la matinada de dilluns al carrer Josep Azemar. Les flames que afectaven un primer vehicle es van estendre a un segon i els dos turismes, un Peugeot i un Seat Leon, van quedar cremats gairebé del tot, segons van informar ahir els Bombers de la Generalitat. L'any passat, es van cremar deliberadament 38 cotxes a la capital de l'Alt Empordà. Les bretolades, sumades a la petita delinqüència, han motivat que la Comissió de Videovigilància de Catalunya hagi autoritzat la instal·lació de tres càmeres en el municipi, que es col·locaran el proper mes de maig a tres punts on s'acarnissa la conflictivitat: al carrer Robaudonadeu i als aparcaments dels Fossos i el poliesportiu.

Per tota la ciutat

De moment, la crema de contenidors està essent investigada. Es creu que té l'origen en la mà d'una o poques persones que es traslladen amunt i avall en cotxe. Segons els Mossos d'Esquadra, l'incident no va tenir lloc en cap escaramussa de la qual la policia en tingués coneixement. Els brètols van calar foc al primer contenidor a tres quarts de deu al carrer Escoles i van seguir provocant incendis pels carrers González de Soto, Col·legi, Esperança, l'avinguda Costa Brava, el Rec Arnau (allà, en van incendiar tres), Juli Garreta i Caserna. Cada estri costa aproximadament uns 400 euros i a la tarda la majoria havien estat substituïts per altres de nous.