L'Oficina Antifrau de la Generalitat ha enviat una comunicació a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries informant que s'ha conclòs la investigació sobre el regidor del PP, Julià Genovés, per un possible conflicte d'interessos en el POUM. L'afectat assegura que "sempre he dormit molt tranquil" i que els advocats li han confirmat que amb aquesta notificació es dóna per arxivat el cas. El cap de llista de CiU, Xavier Sanllehí, que juntament amb el PSC va portar la documentació a l'oficina, diu que encara no en tenen coneixement, tot i que "si es torna a produir la votació del POUM ho tornarem a denunciar". El POUM s'espera aprovar aquest mes, però ja es preveia fer abans de conèixer la decisió d'Antifrau.

Antifrau investigava el cas perquè, segons va comunicar a l'Ajuntament fa uns mesos, considerava provat que Genovés va fer feines d'intermediació en la compravenda de terrenys per a empreses que tenen interessos a la població i posteriorment va participar activament en el procés que va conduir a l'aprovació del POUM. Genovés ha indicat que "només per dir en un ple que eren uns amics se'm va investigar", tot i que des de CiU van informar que havia participat fins i tot en les reunions amb empresaris com a intermediari quan ells estaven al govern.

Antifrau, però, no hauria decidit portar més enllà la investigació, segons les fonts del govern municipal, i ha fet arribar la comunicació dient que s'ha conclòs la investigació. Segons diversos membres del govern municipal, entre ells Genovés, això vol dir que s'arxiva i que no hi haurà conseqüències.

Sanllehí, en canvi, ha manifestat que això no lliga massa amb la petició que va fer fa uns mesos l'anterior director de l'oficina antifrau que considerava que hi havia indicis provats i que, a més, els instava a prendre mesures. Els convergents estan convençuts que no es va actuar correctament i que Genovés s'hauria d'abstenir si es vota el POUM per haver actuat d'intermediari dels empresaris. Per tant, diu que si es torna a produir la votació, tornaran a denunciar-ho.