L'Ajuntament d'Arbúcies s'ha constituït recentment com a centre col·laborador del servei d'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i Comunicació (ACTIC) de la Generalitat de Catalunya. ACTIC és el certificat acreditatiu de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència. Les persones que tenen aquesta acreditació incrementen notablement les seves opcions a l'hora d'ocupar un lloc de treball tant públic com privat, segons especifica el mateix Ajuntament.

Per obtenir l'ACTIC s'ha de fer una prova d'acreditació que consisteix en un seguit de preguntes estil test sobre diversos temes vinculats a les tecnologies de la informació i la comunicació. La prova se supera si es fa en un temps concret (75 minuts pel certificat bàsic i 100 pel certificat mitjà) i amb una puntuació mínima obtinguda del 70% del total de preguntes. El resultat de la prova és "apte" o "no apte".

Segons anuncia el mateix Ajuntament, les proves d'acreditació, prèvia sol·licitud del mateix usuari, es fan a l'aula informàtica situada al primer pis de l'Hotel d'Entitats, que està situada al carrer Estenedor, 44. Les persones interessades podran rebre més informació i consultar material formatiu a http://actic.gencat.cat.