La militància de Llançà es ?reunirà dilluns i la majoria es planteja abandonar la formació després que, al marge del que havia decidit l'assamblea, hagués decidit que Guillem Cusí, que va obtenir el seu vot i el d'un altre militant, sigui el candidat. Josep Ortiz, l'escollit a l'assamblea i regidor a l'Ajuntament, critica les justificacions de la Federació Comarcal, que al·lega que l'assamblea no es va convocar seguint els tràmits legals. Ortiz els demanava per què no van repetir-la si sabien amb antel·lació que es convocava, o per què van escollir candidat algú que també hi va participar, però només va obtenir dos vots.

La Federació Comarcal va negar haver imposat el candidat. Guillem Cusí, després de perdre la seva candidatura, va decidir impugnar-la. La Federació Comarcal hauria decidit llavors acceptar-ho i escollir-lo a ell candidat. Segons la federació, ho van fer perquè l'assamblea no es va convocar d'acord amb els estatuts. No es va convocar amb 15 dies d'antel·lació i Josep Ortiz no va aportar les signatures de suport.

Ortiz que va obtenir tots els vots, ha criticat les justificacions d'ERC. "Vam decidir 14 dies abans, i com fem sempre, ho vam decidir entre tots, i ell n'estava al corrent". Ara, per Ortiz, el que no és lògic és que "si perds, com una rebequeria ho impugnis i després, contra l'acord de l'assamblea, t'imposis". "El mínim és que t'avisin", diu Ortiz. Tant ell com l'altre regidor Manel Tolsanas no estan d'acord amb la forma d'actuar de la comarcal. Tampoc ho estan altres militants, per això dilluns han convocat una reunió i podrien optar per abandonar el grup.