La Plataforma d'Usuaris de la línia de Renfe a Girona ha recollit les queixes i les preguntes dels viatgers en una enquesta, ampliant així les qüestions que plantejarà a l'administració. Els usuaris han respost a la crida de la plataforma tocant temes molt diversos, que tenen a veure tant amb les instal·lacions ferroviàries com amb l'estat dels trens, el funcionament del servei i el personal.

Just després de tancar aquesta enquesta, la Plataforma d'Usuaris de Renfe n'ha obert una altra en vistes de què, des de la segona quinzena de febrer, es tornen a repetir els problemes de puntualitat a la línia Portbou-Barcelona. El sondeig sobre la impuntualitat es realitza a través del web del col·lectiu (www.usuaris.renfe.com) i el seu objectiu és quantificar les persones que pateixen retards.

Pel que fa a l'enquesta sobre les preguntes que els viatgers voldrien formular a l'administració -i que ja s'ha donat per finalitzada-, els usuaris volen saber si es construirà una estació a l'aeroport Girona-Costa Brava o l'aparcament previst a la nova estació gironina. En el mateix apartat centrat en les instal·lacions, els usuaris també s'han interessat per l'accessibilitat de les estacions al llarg de tota la línia; demanen que hi hagi labavos en totes elles i la neteja dels vorals de les vies; un millor funcionament de les màquines cancel·ladores de bitllets i que n'hi hagi d'expenedores de bitllets Mitja Distància a les estacions de Barcelona; o també més panells informatius amb informació dels retards.

Pel que fa a l'estat dels trens, l'enquesta ha recollit qüestions com ara peticions perquè es posin en circulació trens del model "Delta" amb més capacitat de viatgers; que s'habiliti connexió wi-fi i cobertura de mòbil en tot el recorregut; una millor manteniment i neteja dels vagons i de les estacions; la regulació de les llums dels vagons en hores determinades, així com també del volum de megafonia i de la temperatura a l'interior dels trens.

Ampliació dels horaris diaris

Un altre bloc recull els comentaris relacionats amb el funcionament del servei, com ara la reducció del temps del trajecte; la igualtat de preus en els viatges de Barcelona-Figueres i Barcelona-Vilafant; una major freqüència dels trens en dies laborables i festius; una ampliació horària, tant al matí com a la nit; trens amb origen a Figueres/Portbou; puntualitat i prioritat de circulació per als Mitjana Distància. Les aportacions es completen amb queixes per l'actitud d'alguns vigilants de seguretat i per la falta de personal a les taquilles de les estacions.