El cap de llista, Josep Marigó i altres membres del PSC de Blanes van realitzar, la nit de dijous, una sessió de treball amb una cinquantena d'empresaris de diversos sectors econòmics de la vila per tractar les dificultats actuals i afrontrar el futur de manera conjunta. Hi eren presents representants del sector turístic, del comerç, de la indústria, de la restauració, de la pagesia, de la pesca i professionals liberals. Segons va explicar el PSC, els empresaris van avalar la necessitat de la creació urgent del Consell Econòmic i Social com a instrument per canalitzar polítiques dirigides a dinamitzar l'economia local, amb l'objectiu de remuntar Blanes, i es van mostrar partidaris de la col·laboració entre el sector públic i privat.

En el transcurs del debat van sorgir necessitats i objectius com la reurbanització de tot el sector turístic de S'Abanell i d'Els Pins, per millorar la seva estètica; una millor regulació dels usos a les plantes baixes per afavorir la implantació d'establiments comercials en locals amplis o les millores a les entrades de Blanes per fer-les més atractives. Els sectors primaris van reclamar una major atenció a les seves necessitats i des dels empresaris industrials es va recalcar la necessitat d'afavorir la indústria neta amb valor tecnològic afegit.

Segons el PSC, diversos participants a la trobada van reclamar un govern fort per poder prendre les decisions que Blanes necessita ara i evitar la dependència històrica que hi ha hagut dels partits minoritaris. Marigó va oferir, com a estratègia, la necessitat de sumar esforços mitjançant la creació del Consell Econòmic i Social de Blanes. Els assistents es van mostrar favorables a aquesta iniciativa i la van considerar "imprescindible" per ajudar a sortir de la situació d'estancament actual.