Els pares i mares de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric segueixen lluitant per aconseguir que es torni a impartir l'horari intensiu en aquest centre de secundària i ara amb l'entrada de Convergència i Unió al govern de la Generalitat, han concertat un trobada amb la nova consellera d'Ensenyament Irene Rigau.

Aquesta reunió entre membres de l'Ampa (Associació de Mares i Pares d'Alumnes) de l'institut d'Hostalric es celebrarà el dilluns 14 de març i des de l'entitat hi ha esperances, com reconeixia el secretari de l'Ampa Joan Carles Blàzquez. La trobada es celebrarà tres mesos després de l'últim intent de visita a les dependència d'Ensenyament a Barcelona; va ser una intent perquè el dia abans de la reunió van rebre una trucada de la directora general d'Educació a la Generalitat, quan es trobava a mans del Tripartit dient-los que anul·lava la reunió on se'ls va dir que "no podien autoritzar el canvi en ser un Govern en funcions".

Un revés per l'Ampa i pel centre perquè en aquesta trobada se'ls havia de confirmar el retorn de l'horari intensiu. De totes maneres, en la propera reunió podria haver-hi el sí definitiu de a conselleria d'Esenyament, ara a mans d'Irene Rigau. Aquesta, quan era diputada per CiU durant el tripartit havia donat suport a les demandes de l'institut d'Hostalric i per tant, semblaria que el retorn podria ser més proper.

La demanda que volen fer realitat els pares de l'institut es deu a què l'institut d'Hostalric té la particularitat que acull nois i noies de sis municipis del Baix Montseny, cosa que suposa fer molts quilòmetres de ruta escolar. I, a banda, comparteixen els busos escolars amb el CEIP Mare de Deú dels Socors, amb qui han de coordinar el transport. I l'horari partit que fan ara suposa que els escolars passin moltes hores fora de casa. A més, aquest és un horari que fins al curs passat s'havia instaurat al centre i que llavors Educació va decidir treure perquè considerava que ja no era necessari.