Esquerra Republicana de Catalunya presentarà llista al municipi de Begur a les properes eleccions municipals del mes de maig. Feia 28 anys que ERC no presentava llista a aquest poble baixempordanès -es va presentar a les eleccions de 1979 i 1983, i des de llavors va deixar de fer-ho-, i per tant, es valora molt positivament que l'esforç hagi donat els seus fruits.

Segons fonts d'Esquerra, un grup de persones amb ganes de millorar Begur veu que el municipi necessita un canvi, una renovació, aire fresc, nous projectes, i que les majories absolutes no són mai bones per ningú. Així, segons les fonts republicanes, aquestes persones enfronten aquest nou repte amb il·lusió i amb ganes de treballar pel poble. Les mateixes fonts tenen un projecte sòlid, que vol donar respostes a les necessitats dels habitants de Begur.

No obstant això, encara han de decidir qui serà el cap de la llista republicana, al tercera que es presenta a Begur, que segons les fonts d'Esquerra Republicana de Catalunya, es coneixerà en els pròxims dies.

El regidor del grup municipal de Ciutadans per Calonge i Sant Antoni, a l'oposició a l'Ajuntament, Josep Roselló, va assegurar ahir que "mentre vaig ser alcalde, mai vaig aprovar un sol projecte que no tingués l'informe jurídic i urbanístic favorable". "Malgrat totes les acusacions, tota la documentació està arxivada i es pot veure", va afegir. Roselló responia així les declaracions de l'alcalde Jordi Soler publicades ahir en què manifestava que Armonia Resort "potser hauria de demanar-li responsabilitats" a Roselló per concedir la llicència que posteriorment fou anul·lada per la Justícia.

D'altra banda, CCSA està organitzant un debat polític obert a tots els grups per tractar els enderrocs ordenats al municipi baixempordanès i aclarir-ne algunes informacions publicades.