Les associacions de comerciants d'almenys Caldes de Malavella i Platja d'Aro s'estan mobilitzant per presentar demandes que aglutinarien les reclamacions de desenes de propietaris de negocis que no estan d'acord amb les compensacions que els han ofert des d'Endesa per l'apagada que van patir arran de la nevada del passat 8 de març.

Milers d'abonats de les comarques de Girona es despertaven avui sense llum a la tauleta de nit, amb la nevera sense funcionar i sense poder calentar l'aigua. La situació es va allargar aproxiadament una setmana, en funció del municipi, i és en base als dies que els particulars es van quedar sense llum la companyia ha ofert una indemnització. Mentre que les indemnitzacions a empreses, comerços o administracions s'han hagut de peritar.

De les dues associacions de comerciants, els de Caldes són els que tenen més avançats els tràmits per presentar una demanda al jutjat. El seu president, Joan Carles, va explicar que s'han sumat fins a 8 comerços per formular una demanda conjunta que segurament es presentarà a finals de setmana i que rondarà els 35.000 euros.

El cas de Joan Carles és un exemple del que es va viure aquells dies. En el seu cas, en Joan Carles té un pastisseria i ara fa tot just un any tenia el congelador ple de productes per preparar les mones de Setmana Santa i que ha valorat en 5.000 euros. Mentre que diu que Endesa li va oferir 180 euros, De fet, ell es va encarregar d'anar a buscar un notari perquè li aixequés una acta de les pèrdues. De la mateixa manera, en Joan Carles va explicar que també reclamarà ?danys i perjudicis.

L'associació de comarciants de Platja d'Aro segueixen la mateixa línia que sembla haver inicat Caldes de Malavella. El seu president, Salvador Giraut, va indicar que aquesta setmana es reuniran amb els advocats que els porten la demanda i els comerciants interessats per concretar com es farà. Giraut estima que aproximadament es reuniran cap a cincuanta empresaris i estima que la demanda pot rondar entre els 800.000 i els 900.000 euros.