Tres responsables de l'empresa constructora Servià Cantó haurien quedat ahir en llibertat sense fiança després de personar-se, de forma voluntària i assistits pels seus lletrats, davant la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona que investiga els delictes econòmics per l'afer de les adjudicacions d'obres de Gisa que ha dut la Fiscalia Anticorrupció a sol·licitar a la Generalitat documentació sobre les concessions que han obtingut diverses empreses a les comarques gironines, entre elles Servià Cantó i Construccions Rubau, segons han explicat fonts properes al cas.

Fins al moment, tots els implicats en aquest cas acusats de suborn i alteració de preus en concursos i subhastes públiques s'han acollit al dret que els assisteix a no declarar. Aquest és el cas, per exemple, del president de la constructora Rubau Tarrés, Josep Rubau Bosch, qui dimarts passat ja va comparèixer davant la Guàrdia Civil per la mateixa causa i va quedar en llibertat sense fiança després d'evitar declarar. El lletrat que l'assisteix, Carles Monguilod, qui al seu torn també representa un altre membre d'aquesta empresa, Juan Mozo Llambi, ja va manifestar que la negativa a respondre les preguntes es deu al fet que el cas segueix sota secret de sumari i, per tant, els advocats no saben de quina informació es disposa ni quina és la principal línia d'investigació del cas.

El cas va saltar a la llum a finals del mes de febrer, quan es va fer públic que agents de la Guàrdia Civil, acompanyats per un fiscal de delictes econòmics va detenir cinc persones en un escorcoll practicat a la seu que l'empresa pública Gisa té a Barcelona entre els quals es troba el gerent de carreteres a Girona, Jordi Vergé. Precisament el Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona es troba investigant si existeix una conxorxa entre un grup d'empresaris de la demarcació i un alt responsable de Gisa per repartir-se les adjudicacions d'obres públiques de la Generalitat, les quals haurien estat encarregades tant per la Diputació com per alguns ajuntaments. Les irregularitat s'haurien produït entre 2007 i 2009 i haurien consistit a pactar un preu més baix que la resta d'empreses que es presentaven al concurs d'adjudicació per tal d'endur-se l'obra. Diari de Girona es va posar en contacte ahir amb el bufet que porta els responsables de Servià Cantó i amb l'empresa sense aconseguir resposta.