La Fiscalia de Roma ha acusat formalment l'estudiant d'Olot A. A. G. d'un delicte de simulació de delicte per dir que l'havien violat i més tard, segons va explicar ella mateixa en veure que la policia no la creia, reconèixer que s'ho havia inventat. El motiu de la mentida era aconseguir la píndola postcoital i un rentat vaginal en un hospital de Roma després de mantenir relacions sexuals sense protecció.

La jove, de 23 anys i que s'està a Roma amb una beca Erasmus -és estudiant d'Engiyeria Química a la Universitat Politècnica de Catalunya-, està ara retinguda a Itàlia en espera de l'evolució del procés judicial, segons va informar ahir la Cadena SER, que alhora també considerava que els mitjans italians havien «exagerat» la vivència de la noia. Afirma que va mantenir relacions sexuals amb un desconegut fent-se passar per prostituta perquè formava part d'un joc eròtic que matenia amb la seva parella, un home espanyol de 43 anys. En la trobada que va tenir lloc el passat 19 de febrer, va patir un accident: el preservatiu que usava la parella ocasional es va trencar. El seu xicot, que la va acompanyar al metge i va reafirmar la denúncia de violació efectuada per la jove, no ha estat, però, processat. La noia pertany a una important família d'industrials d'Olot i és una jove molt coneguda a la Garrotxa.

El succés ha aixecat rebombori a Itàlia perquè el país es va solidaritzar amb la suposada víctima de violació i el seu cas va generar un irat debat polític sobre les mesures de seguretat en els carrers de Roma. Les autoritats fins i tot van encendre la il·luminació del Col·liseu durant la nit en una mostra de suport i homenatge a la jove violada, i l'oposició municipal va carregar durament contra el govern de Roma, en mans del dretà Poble de la Llibertat, per la manca de seguretat en el centre de la ciutat.

La jove va assegurar que dos homes l'havien violat a punta de ganivet a un carreró molt proper a la plaça d'Espanya. Feia pocs dies havien violat una turista al parc de Vila Borghese i la imatge de la ciutat estava en entredit. La policia va investigar i de seguida van adonar-se que la versió de la suposada víctima no s'aguantava. Ara, a més de l'acusació formal, que pot suposar-li d'un a tres anys de presó, els polítics no dubten a acusar la noia d'haver difamat la ciutat.