La major part de la desena de militants d'ERC que quedaven a Llançà ha decidit abadonar el grup i integrar-se a les llistes de Solidaritat Catalana i Reagrupament, que es presentarien conjuntament i de les quals formarien part els actuals represnetants d'ERC al municipi, Josep Ortiz i Manel Tosanas. Això és el que es va decidir en una reunió celebrada dilluns. La mesura s'ha pres després que la Federació Comarcal decidís no respectar el candidat escollit a l'assemblea local i optés per Guillem Cusí, que havia obtingut només dos vots. A l'espera de la presentació de les renúncies, només quedarien tres militants.

ERC va aconseguir dos regidors a les darreres eleccions, Josep Ortiz i Manel Tolsanas, que després d'un any a l'oposició van pactar amb CiU, tot i que aquest partit ja tenia majoria. Josep Ortiz ha portat la regidoria de Governació, mentre Tolsanas s'ha encarregat de la de Medi Ambient i Ensenyament. El mes passat, en una assemblea local, es va escollir de candidat Josep Ortiz amb la majoria de vots, que es va imposar per davant de Guillem Cusí. La Federació comarcal, però, va considerar que no s'havia convocat correctament l'assemblea, amb els 15 dies d'antelació i la presentació de candidatures de suport per part dels candidats. La impugnació de l'assemblea la va fer el candidat que va perdre, Guillem Cusí, a qui la Federació Comarcal va decidir escollir com a candidat. Això va generar un gran malestar entre els militants assistents a l'assemblea, entre ells els regidors. Josep Ortiz havia deixat de ser militant fa més d'un any, però Tolasanas, un històric del partit, juntament amb la major part dels que integren l'assemblea, excepte dos o tres, segons han informat, han decidit deixar el grup. Han optat per presentar-se, tot i que encara s'hi està treballant, amb Solidaritat i Reagrupament.

El regidor Josep Ortiz ha manifestat que no pretenien arribar a això. Ara treballaran per tenir una bona representació a les properes eleccions.