El cambrer que va matar la turista italiana a Lloret de Mar la matinada de l'1 de juliol del 2008 ha reiterat que no la va violar. Víctor Díaz Silva 'El Gordo' ha tornat a declarar als Jutjats de Blanes i ha mantingut la mateixa versió que en altres ocasions, que les relacions sexuals amb Federica Squarise van ser consentides però que la va matar perquè ella el va amenaçar amb denunciar-lo per agressió sexual. La declaració d'aquest dimecres és prèvia al tancament del sumari i de la fase d'instrucció. L'advocat de l'acusació particular, que representa la família de la jove italiana, Francesc Co, ha avançat que demanaran la pena màxima contra 'El Gordo' per assassinat i agressió sexual.

Nova declaració de 'El Gordo' i segurament l'última abans que el cas arribi a judici. Víctor Díaz Silva ha tornat als Jutjats de Blanes per explicar de nou la seva versió dels fets. Es tracta d'una declaració prèvia al tancament del sumari, que es preveu que es faci en els pròxims dies. Llavors, el jutjat enviarà el cas a l'Audiència de Girona que seguirà els passos fins a fixar una data per al judici quan fiscalia, defensa, acusació particular i acusació popular hagin presentat els escrits de conclusions provisionals.

Durant la declaració i assistit pel seu lletrat Samuel Garcia, 'El Gordo' ha reiterat la versió que ha mantingut en altres interrogatoris. Admet que va matar la jove italiana però nega que hi hagués violació. Federica Squarise, una jove turista de 23 anys que el juliol del 2008 passava uns dies de vacances a Lloret de Mar amb unes amigues, va conèixer 'El Gordo' en el bar 'Beach and Friends', on ell treballava.

Segons la versió del processat, els dos es van agradar i van mantenir relacions sexuals consentides. Díaz Silva diu que el tràgic desenllaç es va produir quan Squarise, després de matenir relacions, el va amenaçar amb denunciar-lo a la policia per violació. Va ser llavors quan el cambrer va tapar-li la boca amb roba per fer-la callar i la va estrangular fins a la mort.

En la interlocutòria de processament, el jutge que ha instruït el cas relata que una vegada morta la va arrossegar uns metres per amagar el cadàver. De fet, el cos es va trobar dies després d'una intensa recerca que va començar quan les amigues de la jove italiana van alertar de la seva desaparició. El cambrer havia desaparegut i la policia el va detenir una setmana després a Tarragona.

L'advocat de l'acusació particular, que representa la família, Francesc Co, ha explicat que la mare i una germana de Federica Squarise han volgut escoltar la declaració del processat. 'Estan en el seu dret si volen ser-hi tot i que saben que sentiran coses desagradables', ha detallat Co que explica que la declaració s'ha fet en una sala de vistes perquè la família també pogués ser-hi. Una família que no dóna cap credibilitat a la versió de Díaz Silva, per això el seu lletrat ja ha avançat que en el seu escrit demanarà que condemnin 'El Gordo' a la pena màxima pels dos delictes, assassinat i violació.