L'Ajuntament de Lloret de Mar aprova un Pla Especial que permetrà aixecar "un àtic reculat" a la majoria d'edificis del nucli antic de la vila amb l'objectiu de fer créixer el barri i "homogeneïzar" les façanes de la zona. Tot i que el projecte encara és a les beceroles, ja comença a caminar després de l'aprovació inicial del Govern local.

Després de dos anys de treballs, el consistori ha aprovat, de forma inicial, el Pla Especial d'ordenació del nucli antic de Lloret. La principal novetat d'aquest projecte és que es permetrà "la construcció d'una planta àtic reculada tres metres de carrer i alineada a la façana posterior en el cas que el pati de l'illa sigui igual o superior a sis metres d'amplada", tal com recull el mateix projecte. Per poder construir aquesta planta superior serà "condició" la millora de la façana, eliminant elements afegits, instal·lacions vistes i rètols. A més, tots els aparells d'aire condicionat s'hauran de situar a la coberta de l'àtic i haurà de tenir una barana massissa.

En aquest sentit, segons recull Nova Ràdio Lloret, la voluntat del Govern local és "homogeneïtzar" la imatge del centre de la localitat i intentar posar ordre a la zona. El regidor d'Urbanisme, Josep Valls, va explicar que "fruit dels creixements que ha tingut en el passat, el nucli antic té diferents alçades no permeses i això s'ha d'ordenar". De fet, aquest és l'objectiu del nou pla.

Per aconseguir la redacció final del pla especial, l'ajuntament ha passat 2 anys recollint documentació i fent un treball de camp intens. El resultat és un pla detallat sobre cada finca, que s'haurà de consultar cada cop que es demani una llicència d'obres, per tal de saber què s'hi pot fer i quins materials estan permesos, que també estan regulats.

Aquest pla especial, doncs, està previst que doni resultats a llarg termini a mesura que es vagin fent noves edificacions. De moment, acaba d'obtenir l'aprovació inicial en Junta de Govern Local. Ara està en període d'exposició pública, que acaba a finals d'abril i on es podran presentar al·legacions, i després haurà de rebre l'aprovació de la Direcció General de Patrimoni per continuar endavant.

L'equip de govern vol que sigui un projecte consensuat i per això ha previst una reunió per al proper 11 d'abril, segons recull la ràdio municipal. Convocarà arquitectes, botiguers i ciutadans, a qui exposarà aspectes tècnics i jurídics.