El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha defensat la seva gestió en el conflicte amb Ryanair sobre l'Aeroport de Girona titllant l'estratègia de negociació de la companyia de 'pedra a la sabata' i destacant que la companyia 's'ha negat reiteradament a asseure's amb el govern de Catalunya'. El conseller ha explicat que el preacord que es tenia amb Ryanair estava subjecte a trobar el finançament necessari i que per tant el Govern no està incomplint res. Per la seva banda des del PSC se li ha reclamat que no utilitzi com 'excuses' la falta de diners i les dificultats de negociació i que 'busqui' els set milions i mig a que està vinculat l'acord.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha defensat la seva actitud en el conflicte amb Ryanair sorgits arrel de l'aeroport de Girona. Recoder ha explicat que la relació contractual amb la companyia està sotmesa per una banda a un acord que es vigent i no caduca fins el 2011 i un preacord signat pel tripartit que està condicionat a 'trobar el finançament necessari'.

Segons la conselleria, quan aquesta va voler negociar el pla d'implementació de l'acord en funció de l'horitzó pressupostari de que disposava, la resposta de la companyia va ser 'poc ortodoxa'. En paraules de Recoder, Ryanair 'va desautoritzar la posició de la Generalitat' i 's'ha negat a asseure's reiteradament amb el govern de Catalunya'.

Però la defensa del conseller no ha convençut al PSC qui mitjançant el diputat Roberto Labandera ha acusat Recoder d'utilitzar com 'excuses' la falta de diners i les dificultats derivades de la estratègia negociadora de la companyia low cost. Labandera ha reclamat al conseller que vagi als sectors financers i econòmics i que 'busqui' els set milions i mig que calen per complir el preacord perquè 'governar consisteix en prendre decisions' i no en 'fer res'.

En resposta a l'imperatiu de recerca financera sorgit de les files socialistes, Recoder s'ha preguntat on eren els set milions i mig d'euros quan el tripartit va signar el preacord i ha recordat la poca predisposició de la banca a donar crèdits destacant també que la Generalitat necessita del permís del PSOE per endeutar-se.

El conseller també ha invocat el dret de Catalunya a qüestionar-se l'acord amb Ryanair i a no acceptar les seves condicions a 'qualsevol preu'. En aquest sentit, Recoder ha tret a col·lació una sèrie de declaracions on el portaveu socialista Joaquim Nadal manifesta que els acords amb Ryanair no es poden dur fins a l'infinit.

Per una altra banda, Labandera ha recordat que l'anunci de Ryanair de cancel·lar 18 vols suposarà per les terres gironines perdre 1.700 llocs de treball i 300 milions d'euros. Pel diputat socialista l'aportació de la companyia en passatgers traslladats per la companyia es xifra en 1300 milions d'euros i per això ha alertat que el no compliment de l'acord va en la línia de flotació del turisme i ha recordat al conseller que està jugant amb foc.