L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà té a exposició pública la regulació que ha fet de la instal·lació d'estufes en terrasses dels restaurants i bars del municipi, sempre que es trobin en espai ?públic. El regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, ha explicat que l'Ajuntament ha optat per reglamentar aquest àmbit després de comprovar que els responsables de diferents establiments de restauració anaven al consistori per saber què havien de fer per incorporar una o diverses estufes a les terrasses. Aquesta sobtada petició de diferents restauradors està motivada per la llei antitabac, que prohibeix fumar a l'interior de qualsevol local, segons va precisar Dilmé.

La regulació de les estufes s'ha incorporat a l'ordenança municipal del paisatge urbà i via pública ja que fins ara no tenien cap normativa que fes referència a aquests aparells perquè "ningú n'havia demanat cap", concreta l'edil. Dilmé va explicar que diferents restauradors es van mostrar interessats a instal·lar-ne a les terrasses per als fumadors. "Aleshores, vam mirar la normativa i vam comprovar que no n'hi havia cap de la Generalitat i, en l'àmbit municipal de les comarques gironines, només hi ha la de Girona", va afegir.

Així, "mentre esperem una normativa tècnica per a tots els ajuntaments", l'Ajuntament de la Bisbal ha optat per regular-ho en l'àmbit local, de manera que només es permetran estufes que siguin elèctriques o de gas propà. Mentre que es prohibeixen les de gas butà per seguretat, va detallar el màxim responsable de l'àrea de Via Pública. Va afegir que, per poder tenir una estufa a la via pública, l'establiment haurà de tenir terrassa i que no es cobrarà cap recàrrec mentre l'aparell estigui dins la superfície d'aquesta.

D'altra banda, la companyia submininstradora d'aigua, Sorea, ha comunicat a l'Ajuntament de la Bisbal que avui quedarà interromput el subministrament d'aigua potable als veïns del carrer Paral·lel. La causa de la interrupció del servei ve motivada pels treballs de millora de la xarxa. Segons fonts municipals, la interrupció del servei d'aigua potable està previst que duri de les nou del matí fins les tres de la tarda.

Ahir, la companyia subministradora va realitzar l'avís als veïns per escrit.