L'excusa de voler fer un regal per a unes noces d'or va permetre a un lladre poder arreplegar penjolls i cadenes d'una joieria de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). El lladre, un jove de 28 anys, va fer creure als propietaris que volia fer un obsequi especial, però que no es decidia sobre quin tipus de joia comprar. Amb aquesta història, va aconseguir que els joiers li posessin un nombrós mostrari damunt la taula. Aprofitant un moment de distracció, el jove va agafar penjolls i cadenes valorats amb més de 1.200 euros i va fugir de la botiga cuita-corrents. Els Mossos d'Esquadra el van poder detenir durant un control a la N-260, després que vengués les joies en una botiga de Ripoll.

Aquest dimecres, pels voltants de les deu del matí, un jove va entrar en una joieria de Sant Joan de les Abadesses. El noi va dir als joiers que volia comprar un obsequi per a unes noces d'or, però que no s'acabava de decidir sobre el tipus de joia més adequada. Amb aquesta història, el jove va engalipar els dependents i va aconseguir que li posessin al davant un nombrós mostrari de cadenes, plaques, arracades i braçalets, entre d'altres.

Aprofitant un moment de distracció, el noi va arreplegar dos dels penjolls i una cadena i va marxar corrents de l'establiment. En total, el valor de les joies furtades superava els 1.200 euros. El lladre, però, no va poder anar massa lluny.

I és que els Mossos d'Esquadra el van detenir cap a tres quarts de tres de la tarda, en un control que havien muntat al peu de la N-260 després de rebre la denúncia. El jove, Isaac B.S., de 28 anys i veí de Canovelles (Vallès Oriental) tornava de Ripoll, on havia venut les joies a una botiga de compra i venda d'or.

Els agents el van detenir pel furt de les joies. El noi ja té antecedents per fets similars, perquè ja se l'ha detingut en dues ocasions més per robatoris.