El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús dóna suport a la demanda dels alcaldes perquè el peatge de l'AP-7 al seu pas per la Selva sigui gratuït -o bé incorpori una rebaixa- mentre la nacional continuï empantanegada. Casadesús va dir que, ara com ara, el més "evident, lògic i normal" és que es portés a terme aquesta mesura, tenint en compte "el greuge històric" que suposa la carretera per al territori.

El delegat, en una reunió amb els alcaldes de la Selva a la seu del Consell Comarcal va criticar l'Estat perquè "en època de vaques grasses" no va executar el desdoblament de la futura A-2 entre Caldes de Malavella i Tordera. D'altra banda, els alcaldes de la Selva van fer una crida a la ciutadania perquè la concentració de protesta de dissabte sigui massiva.

El president del Consell Jordi Gironès per la seva banda, va afirmar que no es pot permetre "que la situació econòmica precària serveixi d'excusa per deixar de fer l'obra; la Nacional és prioritàri0a i si amb actes com aquest no n'hi ha prou, plantejarem accions més contundents".

A banda, Casadesús va recordar que la N-II, una de les artèries d'accés a la Costa Brava, suposa no només "un problema de seguretat" sinó també d'imatge, ja que al seu parer, "sembla que et passegis per un prostíbul a cel obert" en referència a les noies que s'ofereixen al peu de l'asfalt.

"La Vergonya", pendent

???En matèria d'infraestructures, Eudald Casadesús també va garantirque, tot i el pla de contingència pressupostària de la Generalitat, el desdoblament de l'eix transversal (C-25) tira endavant i es compliran els terminis previstos.

Les retallades, però, sí que poden condicionar la millora de la N-141 entre Salt i Amer, l'anomenada popularment com a carretera de la vergonya, tot i que Casadesús va dir que es farà "tot el possible" perquè les obres tirin endavant. Un fet que el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder va confimar fa pocs dies en una resposta parlamentària i que recollia Diari de Girona.