Josep Pi i Negre, alcalde de la Pera, tornarà a ser el cap de llista del Grup d'Independents de la Pera, que actualment governa amb els regidors de CiU. L'alcaldable del GIP ha explicat que actualment estan treballant en la confecció de la llista. Pi, de 58 anys, serà la segona vegada que es presenta com a alcaldable, després del 2007, en què la llista que encapçalava va ser la més votada amb 151 vots, de manera que va aconseguir quatre dels set regidors. Els altres tres van ser per a CiU. Actualment, els dos partits integren l'equip de govern. El tercer partit que es va presentar a les eleccions municipals del 2007, Iniciativa per Catalunya Verds, no va tenir cap regidor.

El candidat del grup independent ha explicat que, en principi, aquesta serà la darrera vegada que es presenta com a cap de llista ja que la seva idea des del 2007 era i és estar a l'Ajuntament vuit anys com a màxim. Pi ha afegit que si alguna persona s'hagués proposat per encapçalar la llista, ell no hauria tingut cap inconvenient en cedir-li el número 1.

Un candidat que no va sorgir, de manera que el GIP ha acordat repetir d'alcaldable. Pi fou regidor del govern del 1999 al 2003 com a independent de CiU i va tornar a la política el 2007 com a alcaldable pel Grup d'Independents de la Pera.