La filla del pintor olotí Joaquim Marsillach ha explicat que s'ha pogut posar en contacte amb l'advocada de l'exdirectora de la residència Santa Maria del Tura, Remei Espuña. Ha anunciat que ha rebut un correu electrònic de l'advocada, on li assegura que li tornaran l'estàtua a pesar que consideren que no hi té dret. Segons el correu digital, el lliurament tindrà lloc al despatx de l'advocada. Això no obstant, la filla del pintor, Aurèlia Marsillach, haurà d'abonar els 6.000 euros que l'exdirectora indica que va pagar a la seva mare per l'estatua. Aurèlia Marsillach està disposada a pagar els 6.000 euros perquè considera que l'estàtua és un bé familiar adquirit pel seu pare. Així, la filla del pintor vol que l'estàtua quedi en un futur per les seves filles. La previsió és que el lliurament tingui lloc en el decurs dels propers dies.

Aurèlia Marsillach va començar les reclamacions per l'estàtua primer de forma directa a Remei Espuña i a partir del dimarts, dia 8 de març a través del Diari de Girona. L'estàtua és un bust modernista de l'escultor Miquel Blay fet a partir d'una talla original de guix datada de 1902. La talla de guix s'exposa a la sala permanent del Museu Comarcal de la Garrotxa. Només hi ha constància escrita d'una altra còpia de bronze de la talla titulada l'Ondina del Museu. És la que es va exposar a l'exposició el Modernisme, al Museu d'Art Modern de Barcelona del 10 d'octubre del 1990 al 13 de gener del 1991.

Marsillach va iniciar les reclamacions uns quatre anys després de la mort de la seva mare, Dolors Oliveras. Una de les causes és que va saber que l'estàtua està valorada en uns 90.ooo euros.

Per la seva part, Remei Espuña va obtenir el bust a partir de la relació que va fer amb Dolors Oliveras en el decurs de la seva estada a la residència Santa Maria del Tura d'Olot, on ella feia de directora. Segons ella, Oliveras li va regalar el bust, però ella li va voler pagar 6.000 euros.