La sanitat pública catalana i en concret les infraestructures de les comarques de Girona han topat amb un nou entrebanc. L'hospital d'Olot, que ja té molt avançada la seva estructura, no té pressupost per equipar el seu intenrior. CiU es queixa que haurà de buscar els 10 milions d'euros necessaris per omplir l'edifici amb els equipaments i el mobiliari necessaris. Segons va explicar ahir a Ràdio Olot el candidat convergent a la ciutat, Josep Maria Corominas, l'anterior Govern Tripartit havia pressupostat els 35 milions d'euros destinats a la construcció de l'edifici. La previsió és que l'estructura estarà acabada el 2012. Després, el Govern actual haurà de pressupostar els 10 milions d'euros que falten. Això no obstant, el conseller de Salut, Boi Ruiz es va comprometre a Josep Maria Corominas a complir el calendari que preveu l'entrada en servei del nou Hospital pel 2013. Segons Corominas el conseller li va indicar que hauran de cercar solucions molt imaginatives per trobar els 10 milions d'euros.

Corominas, ahir, va explicar que dissabte passat es va reunir amb el conseller de Salut. Ho va fer com a responsable de la sectorial de Sanitat de CiU. Segons ell, va reclamar per si l'Hospital entrava dins les retallades en infraestructures del nou Govern. Boi Ruiz li va respondre que la intenció és la de poder disposar de l'Hospital dins el termini previst al 2013. Corominas va atribuir el fet que l'Hospital d'Olot no entri en la retallada pressupostària a la presència de Josep Maria Padrosa al capdavant del Servei Català de Salut.

L'exconsellera de Salut, Marina Geli (PSC), ahir a la tarda, va explicar, que els tràmits econòmics de l'Hospital segueixen el curs normal de la major d'obres públiques. És a dir, primer es fa la licitació de l'estructura i després es fa la dels equipaments. Va recordar que el Govern Tripartit va licitar l'estructura en plena crisi econòmica amb l'objectiu que estigués acabada al 2012. Va precisar que, normalment, després té lloc la licitació dels equipaments a través del propi ens usuari, en aquest cas el propi Hospital d'Olort , o a través del Servei Català de la Salut. Geli va acusar Corominas de voler crear confusió amb finalitats electoralistes. Segons ella, l'actual candidat convergent li havia posat en dubte les possibilitats de creació del nou hospital.

El 2002 l'Ajuntaments va començar a gestionar el nou hospital, però que no va ser fins al 2004 que a través d'un acord amb la llavors consellera, Marina Geli, es va iniciar el pla funcional, que va marcar els criteris de com serà el nou centre mèdic. La nova infraestructura està pensada per donar un equilibri territorial a la xarxa pública d'hospitals. El futur hospital d'Olot ajudarà a consolidar el triangle de relació entre Vic-Olot i Girona. La previsió és que el nou equipament tripliqui en capacitat l'actual hospital.