Les activitats programades a l'aire lliure per aquest cap de setmana, probablement, s'hauran d'anul·lar. Almenys per dissabte. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que demà es poden acumular fins a 100 l/m2 i les onades poden superar els 2,5 metres d'alçada.

El ràpid pas d'una petita depressió encaixonada entre Catalunya i les Illes Balears donarà lloc a un temporal de llevant que dissabte afectarà Catalunya amb pluja abundant, vent fort i una notable alteració de l'estat de la mar.

Les precipitacions s'iniciaran avui divendres a la nit pel sud de Catalunya i s'estendran cap al nord amb el pas de les hores. Dissabte es faran generals, tot i que les més abundants i intenses cauran al litoral, al prelitoral i a la resta de la meitat est de Catalunya. «Localment, en aquestes zones es podran acumular més de 100 l/m2 en tot l'episodi, sobretot a punts del quadrant nord-est», segons va informar el Servei Meteorològic.

A més, al Pirineu Oriental els gruixos de neu nova podran superar els 20 centímetres per sobre dels 2.000 metres, i els 50 centíetres per sobre dels 2.300.

Mentre que per la tarda ja deixarà de ploure pel sud del país, i les precipitacions quedaran restringides a la meitat est. Diumenge les precipitacions desapareixeran.

Tornen les llevantades

A banda, el vent de llevant i xaloc bufarà fort al litoral i prelitoral, i donarà lloc a un temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres d'alçada, sobretot a la meitat nord de la costa. Mentre que per diumenge la situació marítima tendirà a millorar.

La predicció a mitjà termini indica un nou episodi de pluja a Catalunya de cara a dilluns.