La Guàrdia Civil de Girona ha detingut a una persona a la qual ha intervingut mig milió de paquets de tabac de contraban que guardava en un magatzem de fruita de Torregrossa, a la comarca del Pla d'Urgell.

L'operació es va dur a terme el passat dia 9, després de tenir coneixement de l'existència d'una xarxa internacional per a la introducció il·legal de cigarrets a Espanya. La xarxa estava formada per ciutadans espanyols, portuguesos i xinesos, segons la subdelegació de l'Estat a Girona. Els agents van localitzar un dels seus membres quan circulava en un vehicle de la marca Volkswagen de lloguer i amb matrícula espanyola per la zona fronterera de la Jonquera.

Els agents van fer un seguiment discret del cotxe i van observar que el conductor realitzava maniobres estranyes sense motiu, com donar diverses voltes a les rotondes, per la qual cosa la Guàrdia Civil va creure que donava algun tipus de cobertura a algun altre vehicle.

El cotxe va prendre direcció a Lleida, concretament a la localitat de Torregrossa, per establir contacte, al polígon industrial d'aquesta localitat, amb una altra persona que conduïa un altre vehicle. Després de les investigacions pertinents, els agents van descobrir que el propietari d'aquest segon vehicle, L.P.P., de 52 anys i veí de Torregrossa, era també propietari d'una nau de fruites situada en aquest polígon, P.Fruits S.L..

Els agents van inspeccionar el local i, després de retirar una sèrie de material que impedia la visió del fons de la nau, van ser localitzats els 500.000 paquets de tabac, valorats al mercat en 2,1 milions d'euros, i es va procedir a la detenció d'L.P.P..

Els agents van detenir L.P.P. per un presumpte delicte de contraban i contra la salut pública, que va quedar a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida.

Més possibles detencions

L'operatiu policial el van portar a terme membres de l'EDOA (Equip Contra Delinqüència organitzada i Antidroga) de la Guàrdia Civil de Girona, amb el suport directe dels membres de l'Edoa de Lleida. Fonts de la subdelegació de l'Estat de Girona van confirmar que arran d'aquest operatiu no es descarten noves detencions. De tot plegat es van instruir les corresponents diligències, que es van entregar amb el detingut i el material al jutjat.