El regidor d'Amics de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Pere Luque, no tornarà a presentar-se ni el grup farà candidatura. Així ho anunciava ahir Ràdio Sant Feliu, després que Luque hagi decidit no tornar a encapçalar la llista per motius laborals. D'aquesta manera s'acaba en el primer mandat l'aventura de Luque, que el 2007 va aconseguir ser regidor amb 470 vots i que ha tingut un protagonisme variable.

Luque, doncs, ha precisat que els motius laborals l'han empès a prendre la decisió de no presentar-se, alhora que tampoc ho fa el grup "perquè no hi ha gent al darrere que vulgui seguir". També ha descartat en declaracions a aquest diari anar a una altra llista. El regidor ha qualificat l'experiència d'aquests quatre anys com a "bona" i diu que no es queda amb cap moment polític en concret.

En aquests quatre anys de Luque a l'Ajuntament hi ha un abans i un després amb la nevada de fa un any. Fins aleshores, al quadripartit i, posterior tripartit (amb la sortida de TSF), la seva presència havia estat testimonial. Amb la nevada, va guanyar-se el protagonisme amb el cas dels transformadors i, després, va ser clau en la moció de censura, quan va entrar al govern de TSF i CiU. L'aturada d'unes obres que feia a Sant Feliu i la concentració amb treballadors davant la casa de Pere Albó (PSC) van obligar a l'alcalde a excloure'l del govern.