L'Ajuntament de Figueres inaugurarà avui al matí un nou pulmó verd de la ciutat, el del parc de les Aigües, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Aquesta zona, a tocar del barri de l'Eixample i els Cendrassos, té uns 58.735 metres quadrats als quals s'hi han plantat gairebé un miler d'arbres i desenes d'arbustos. L'espai vol ser un nou referent i el gran pulmó verd al nord de la ciutat.

El consistori va recepcionar fa alguns mesos els terrenys d'aquesta zona, que està envoltada pel sector urbanístic anomenat Costa Brava, amb un miler d'habitatges. El nou parc de les Aigües té gairebé trenta mil metres quadrats de voreres però s'hi han plantat centenar d'arbres. Segons les dades de Fisersa Ecoserveis, hi ha un total de 924 arbres, dels quals 561 són d'alineació 363 en jardins. Tanques de xiprers o els plataners són dues de les espècies més visibles, tot i que també hi ha til·lers platejats, lledoners, llorers o moreres, entre altres. La recuperació com a gran pulmó verd del sector permet donar una nova funció a una de les antigues zones de conreus de Figueres.

Tallers i música

L'acte inaugural s'iniciarà a les onze del matí amb tallers infantils a càrrec d'Aieg Xiprers al Vent i Xocolatada i a les dotze es durà a terme la inauguració oficial de la mà del conseller i l'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU). Després, a partir de dos quarts d'una, la Jove Orquestra de Figueres oferirà un petit concert d'homenatge a aquest nou espai de la ciutat.