Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 de març passat Zarko D., de 20 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), com a presumpte autor de set robatoris amb força a l'interior d'autocaravanes. Els agents van detectar un degoteig de robatoris a l'interior d'autocaravanes de persones que estiuejaven a la zona d'aquesta ciutat i també de Lloret de Mar (Selva) des de l'estiu passat. La majoria de les persones a qui havien robat eren turistes estrangers que es trobaven de vacances amb el seu vehicle. La investigació no es dóna per tancada a l'espera de saber si el detingut podria estar implicat amb altres fets similars i si hi ha altres persones relacionades amb els robatoris.

Durant la investigació, els agents van descobrir el 'modus operandi' que els lladres seguien a l'hora de robar a l'interior de les autocaravanes. Primer, observaven el vehicle i esperaven que els seus ocupants sortissin a fer les compres de queviure al supermercat. En aquest moment, un dels homes controlava als turistes mentre l'altra forçava una finestra i accedia a l'interior del vehicle i en robava GPS, ordinadors, joies, diners i qualsevol objecte de valor.

Davant aquest fets, els agents de la unitat d'investigació de Blanes (Selva) van iniciar les indagacions per esbrinar qui eren els autors d'aquests actes. Les investigacions policials van donar els seus fruits el dia 10 de març, quan agents de la comissaria de Blanes van detectar un vehicle que podria estar relacionat amb aquests episodis. Els agents van identificar els quatre ocupants dels cotxe i van comprovar que Zarko D. era la persona que estaven buscant com a presumpte autor dels 7 robatoris a l'interior de les autocaravanes.

La investigació no es dóna per tancada a l'espera de saber si el detingut podria estar implicat amb altres fets similars i si hi ha altres persones relacionades amb els robatoris. El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que va decretar el seu ingrés a presó .