Un incendi a un menjador de la primera planta d'un pis de Vila-roja a Girona va provocar ahir una intoxicació lleu a una dona de 22 anys i al seu nadó nascut fa escassos cinc mesos. A causa de la inhalació de fum que van patir mare i filla, ambdues van ser evacuades ràpidament pels serveis sanitaris a l'hospital Josep Trueta, segons van informar els Bombers de la Generalitat.

Els fets van tenir lloc al matí, al carrer Pruner del barri gironí, i van obligar a desallotjar la cinquantena de veïns de l'edifici de quatre plantes que en aquells moments es trobaven al bloc. Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar al voltant de dos quarts de dotze del migdia cinc dotacions de Bombers, que quan restaven pocs minuts per arribar a les 12 del migdia van donar el foc per controlat.

Segons van indicar els Mossos d'Esquadra, les causes que van provocar el foc continuen essent una incògnita, tot i que s'ha obert una investigació per tal de determinar els motius que van generar l'incident.

Crítiques a la instal·lació

Malgrat que des d'un punt de vista oficial el fonament de l'incendi continua sense resoldre's, els principals afectats no dubten a apuntar alguns indicis com a motius que justifiquen l'existència del foc. És el cas d'Adrián Dosanjos, resident al pis damnificat per les flames, i marit i pare de les dues persones que van haver de ser evacuades per la inhalació de fum a l'hospital. Segons Adrián, l'origen del foc es troba a la instal·lació elèctrica de l'immoble, una xarxa que es troba «en molt mal estat».

Tot i que el nucli del foc es va focalitzar al menjador de la residència, l'incendi també va afectar la resta de l'habitatge, ja que va aconseguir propagar-se a totes les cambres del pis a través dels tubs d'instal·lació. Com va apuntar el jove, que resideix al pis en qualitat de llogater, el dur episodi d'ahir deixa la seva família en una situació compromesa, ja que cap de les persones que conviuen a l'habitacle afectat treballa, un handicap que s'adhereix, com va indicar l'afectat, a la «manca de suport de l'assistència social que rebem».