Jaime Sartre Mont s'asseurà avui a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona per respondre davant la justícia sobre l'assassinat frustrat vers l'alcaldessa de Roses, Magdalena Casamitjana Águila (PSC), escaigut el passat 11 de maig del 2010 al bar El Caimán, situat a la plaça Catalunya de la població. El fiscal reclama per a l'imputat una pena de presó de dotze anys, tot acusant-lo d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i un altre d'atemptat.

Fins a set testimonis van poder presenciar com l'acusat s'acostava a l'alcaldessa mentre aquesta estava d'esquena i agafant-la pels cabells li va aixecar el cap mentre es treia d'entre la roba un ganivet de 23 centímetres que li va posar al coll. Els tres acompanyants de l'edil van aconseguir agafar el braç de l'agressor per evitar que aquest llesqués la fulla de l'arma.

En aquell moment, Sartre va deixar anar l'alcaldessa i aprofitant que aquesta havia caigut va intentar clavar-li al tòrax sense èxit ja que l'edil va protegir-se amb el braç i els seus acompanyants van aconseguir tombar l'agressor i reduir-lo fins que va arribar la policia al local per endur-se'l detingut. Els testimonis asseguren que durant aquesta segona envestida l'imputat hauria amenaçat verbalment l'alcaldessa tot cridant-li "et mataré".