Els grups de l'oposició de Figueres -PP i PSC- volen forçar l'equip de govern (CiU, ERC i ICV) a celebrar un ple extraordinari per abordar els problemes de seguretat a la ciutat. La proposta, però, haurà d'esperar fins que tinguin els sis regidors necessaris per impulsar-la. Això s'aconseguirà quan es faci efectiva la incorporació del substitut de Joan Casas, Fernando del Olmo (PP).

Socialistes i populars consideren que els problemes de seguretat a la ciutat i els incidents que han tingut lloc en els darrers mesos s'han de tractar i volen que s'hi dediqui un ple de forma íntegra. Ahir tenien previst entrar una instància, ja que inicialment comptaven amb el suport de l'edil no adscrit Miquel Solé, però diuen que aquest al final es va fer enrere. "Podríem demanar a l'alcalde que el celebrés igualment, però sabem que no en té intenció i que ha estat fent trucades per pressionar i evitar que es doni suport a la seva proposta. Per tant, hem decidit esperar per poder obligar a fer-ho", assegura el portaveu del PSC, Pere Casellas. De fet, la iniciativa ha sorgit del PP però de seguida els socialistes s'hi han adherit i afirmen que, quan sumin els sis edils necessaris, hi donaran ple suport.

La previsió és que al proper ple d'abril el nou regidor popular ja hagi accedit al càrrec, i seria a partir d'aleshores que es podria fer convocar la sessió. "Volem que es debati públicament aquesta situació i saber com està de veritat, així com saber què és el que s'ha estat fent durant aquests 4 anys, que últimament ens sembla poc", assegura el regidor Diego Borrego (PP).