La Fira Agrícola i Ramadera de les Comarques Gironines (Firagri), celebrada des de divendres a diumenge a Figueres, ha patit un descens del 25% del nombre de visitants respecte el 2010, tancant l'edició amb 15.000 visites. El motiu ha estat el mal temps de dissabte, tot i que va portar un allau de visitants l'endemà. Pel que fa a la nova ubicació, el Castell de Sant Ferran, es considera que ha estat molt positiu i s'ha confirmat que serà la seu permanent.

Justament el mal temps que havia malmès les instal·lacions provisionals del recinte Firal en altres edicions va ser el motiu pel qual els organitzadors van plantejar-se traslladar la fira a una altra ciutat. Així doncs, per primer cop, i per resoldre aquest problema, es va celebrar al Castell de Sant Ferran, en una edició que ha estat marcada per les intenses i constants pluges de dissabte.

El regidor de Promoció de l'Ajuntament de Figueres, Joaquim Felip, ha explicat que, tot i que el dissabte es va reduir molt la presència de visitants, això "va provocar una afluència massiva diumenge, fins al punt que es va omplir l'aparcament del fossar i es va habilitar una zona al carrer Marià Pujolar". El regidor ha constatat que ha estat un "encert" portar Firagri al castell de Sant Ferran, "un espai que es complementa molt bé amb l'esperit de fira", opinió que, segons diu, també comparteixen els expositors amb qui ha parlat. Està previst que les dues parts es reuneixin en quinze dies per avaluar l'edició i per començar a treballar en la del 2013. A més, s'ha confirmat que el castell serà la seu permanent.