L'associació Mifas denuncia que es va dirigir ja fa tres anys al Patronat de Turisme i a la Diputació per crear una web que informés de tots els llocs existents a Girona adaptats al turisme per a discapacitats, sense que cap dels dos organismes els donés cap resposta. «En lloc d'això, van preferir invertir en un veler adaptat que fa la volta al món», diu el president de Mifas a Girona, Pere Tubert. Mifas no entén que en plena crisi del turisme les autoritats prefreixen dedicar diners a altres temes abans que promocionar les comarques de Girona com a destinació turística accessible als discapacitats que, a més, sol ser un turisme d'alt poder adquisitiu.

El vaixell al qual Tubert es refereix és el Nessun Dorma, que durant dos anys està realitzant la volta a món, apadrinat pel patronat i amb l'anagrama del Centenari de la Costa Brava en una vela. «On és ara? Quants diners hi ha invertits? Quant turisme ens rendeix? Qui era el senyor que va tenir la sort de ser subvencionat amb els meus diners?», es pregunta Tubert.

Diari de Girona

va poder ahir trobar resposta a aquestes preguntes: el tripulant es diu Marco Enric Bou; el Patronat va ser l'única entitat que li ha subvencionat l'aventura amb diners, ja que li va pagar la vela davantera de l'embarcació, amb un cost d'uns 5.000 euros; i actualment -segons va explicar ell mateix- es troba a Trinidad i Tobago després d'haver recorregut més de 18.000 milles. Informat Tubert d'aquests detalls, es va limitar a comentar que «segurament deu ser molt important fer promoció a Trinidad i Tobago, vindran molts turistes d'allà» i a recordar que el que Mifas demanava a Patronat i Diputació era només crear una web informativa, cosa que hauria costat molt menys, «segurament gratis, si es té en compte que els establiments adaptats s'hi voldrien anunciar». «La resta -cadires amfíbies per a les platges, handbike a les vies verdes, hotels adaptats, equitació, esquí adaptat, submarinisme, paracaigudisme, taxis i furgonetes adaptades, globus adaptats, golfs adaptats, tir, vela adaptada, hotels especialitzats amb salut i aigües termals i, naturalment, tots els esports de competició en pistes que són accessibles i piscines- ja existeix, es tractava només de promocionar-ho», recalca Tubert.

El problema del turisme a Girona, per Tubert, «és que no hem comptat amb una promoció adequada, atès que tenim una política que no vol que Girona es promocioni, i nosaltres som uns ineptes per gestionar-nos». «El que passa amb Ryanair n'és la mostra», sentencia, mentre afirma que «ja està bé de malmetre diners i veure els restaurants buits».