Els olotins han hagut de retirar aquest dimarts els cotxes de la ronda Fluvià de la ciutat per la crescuda del riu arran de les últimes pluges. L'aigua ha arribat a la calçada en aquesta zona però fins a tres quarts de nou del vespre no s'havia hagut de fer cap desallotjament, segons ha informat el consistori. Només s'ha demanat, als veïns dels carrers del costat del Fluvià, que traguessin els vehicles dels garatges, i que estiguin alerta per si calen desallotjaments més endavant. Tot i així, la Policia Local vigila el Pont de les Mores, el més conflictiu, per controlar el cabal del riu.

El Pont de les Mores té cinc ulls i fàcilment s'hi queden enganxades branques i brossa. És per això que s'han netejat els ulls amb maquinària per evitar que quedin tapats, i una retroexcavadora es manté de guàrdia al costat del pont per si baixa vegetació voluminosa. Tot i això, si el riu no puja de nivell la situació estarà controlada, segons les previsions de la la Policia Local.

L'alcalde, Lluís Sacrest, ha explicat que avui s'ha reunit la junta de seguretat, com acostuma a fer en casos d'emergència, i s'ha decidit establir, ja des de la tarda i amb previsió que duri tota la nit, una vigilància permanent als punts que poden ser conflictius, com és el cas d'aquest pont. També, com a mesura de prevenció, s'ha demanat als veïns dels carrers del costat del riu que estiguin alerta per si cal desallotjar-los, i que retiressin els cotxes dels garatges.