Dos homes, Ciprian-Marcel B. de 32 anys, Tony B. de 36 anys, i una dona, Izaura Z. de 23 anys, tots tres de nacionalitat romanesa, sobre qui pesava una Ordre Europea de Detenció (OEDE) per la seva presumpta participació en un grup organitzat dedicat al tràfic d'éssers humans, han ingressat a la presó per ordre del Jutjat d'Instrucció tres d'Arenys de Mar. Dos dels detinguts van ser detinguts a Eslovènia i un tercer al municipi de Las Rozas, a Madrid. El delicte que se'ls atribueix és haver captat una noia romanesa amb falses promeses de feina i, un cop aquí, obligar-la mitjançant coaccions i abusos físics a prostituir-se primer a la N-II al seu pas per Malgrat de Mar (Maresme), però també en el club Margarita de Videres. Tots els diners se'ls quedava la xarxa.

Amb una altra prostituta del club, malgrat tot, van reunir uns quants estalvis i van comprar uns bitllets d'avió per retornar a Romania. Però van tenir problemes a l'hora de facturar les maletes i van perdre el vol, segons explicava ahir Ràdio Girona. La noia, però, no va tornar al club i una patrulla de Mossos d'Esquadra la va trobar desorientada, plorosa i sense diners vagant pels carrers de Ciutat Vella, a Barcelona. Els agents la van recollir i la noia va explicar la seva situació. Ara, ja ha pogut retornar al seu país.

El cap de l'àrea territorial de Barcelona, Ramon Grasa, va lloar ahir el testimoni de la noia, que va ser fonamental per poder arrestar els seus explotadors: «va ser valenta, ens ho va explicar, com la van obligar a prostituir-se, agredir sexualment, com la van coaccionar. Quan la vam trobar, va estar en un centre d'acollida fins que va poder marxar al seu país», va explicar en declaracions a l'emissora. Al febrer, dos dels sospitosos d'extorquir la noia eren detinguts per les autoritats eslovenes.