Els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona han rebut 13.596 sol·licituds de preinscripció per al curs vinent, en els nivells corresponents a l'etapa obligatòria; és a dir per incorporar-se al segon cicle d'educació infantil (P3), primària i secundària obligatòria.

Al conjunt de Catalunya, la Conselleria d'Ensenyament ha rebut 153.617 peticions de preinscripció per als estudis obligatoris de cara al proper curs escolar 2011-2012. El major nombre d'aquestes sol·licituds es concentren a P3 i a primer curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

En aquest procés de preinscripció s'ha inclòs com a novetat donar 5 punts en cas d'empat als alumnes amb un pare, mare o germà exalumne al centre on es vol accedir. Del total de sol·licituds rebudes, 24.179 han al·legat aquest criteri de desempat, un 15,7% del total. I d'aquestes, en un 1,65% dels casos -2.542 nens i nenes-, s'han pogut beneficiar d'aquest criteri per desempatar.

Missatge al telèfon mòbil

Per resoldre les situacions d'empat, s'ha establert un número aleatori per a l'ordenació de les sol·licituds. En el sorteig de desempat, que s'ha fet en un acte públic a la Conselleria, ha resultat com a número el 17.642. Els pares han rebut del Departament d'Ensenyament un missatge al telèfon mòbil, en què se'ls informa de la puntuació obtinguda en la preinscripció i del número de desempat que els correspon. Aquestes mateixes dades s'han fet públiques als centres. Ara s'obre un període de 3 dies per presentar reclamacions en cas de desacord.

El dia 23 de març està previst que es facin públiques als centres les llistes amb els barems definitius i finalment, el 2 de maig, es publicaran les llistes amb la relació d'alumnes admesos -dia que s'enviarà un altre missatge informatiu al telèfon mòbil dels pares dels alumnes.